We hebben een lekkere suggestie voor Sober October!

Het is vandaan World No Alcohol Day, een mooie voorzet voor Sober October, de najaarsversie van Dry January, om je lever weer even aan te laten groeien 😉 . Wat schenk je nou eens in als je even geen alcohol drinkt, maar geen thee of mineraalwater meer kunt zien?

Scroll door voor verrukkelijke mocktails!

De premium non-alcoholische spirits van Seedlip zijn een prima alternatief voor het betere cocktailgevoel. En toch: geen calorieën, suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken, yay!

Article continues after the ad

Je hebt keuze uit drie smaken. Seedlip Garden 108 bevat 'de essentie van het Engelse platteland' met een complex kruidig basiskarakter van groene munt, rozemarijn en tijm. 

Seedlip Spice 94 is aromatisch, met kruidige (pimentbessen en kardemom) en citrustopnoten (citroen- en pompelmoesschil) en een bittertje van hoogwaardige schors (eik en cascarilla).

En Seedlip Grove 42 zet de sinaasappel centraal en bestaat uit een smakenpalet van zure sinaasappel (pomerans), mandarijn, bloedsinaasappel, citroengras, gember en citroen. 

Ben Branson richtte Seedlip op in zijn keuken te midden van de bossen, aan de hand van een klein koperen distilleervat en het boek The Art of Distillation uit 1651, waarin de gedistilleerde alcoholvrije kruidenremedies van apothekers beschreven staan. “Ik kom uit een familie die al 300 jaar uit boeren bestaat," zegt hij. "Die erfenis in combinatie met een carrière in drankenmerken lag voor mij aan de basis van een tweejarig project met distilleerders, telers en historici om complexe dranken voor volwassenen te maken voor momenten waarop je, om welke reden dan ook, geen alcohol drinkt."

Seedlip & Indian Tonic
Highball glas vullen met ijs
50ml Seedlip Garden 108, Spice 94 of Grove 42
Aftoppen met Indian Tonic 

Husk

Highball glas gevuld met ijs
60ml Seedlip Garden 108
85ml zoete maïs soda*
10ml verjus
Garnituur: zoete maïs blaadje

* Combineer 125ml koudgeperst appelsap, 125ml water, sap van 1 limoen en 20ml ongezouten sweetcorn juice. Laat afkoelen, maak koolzuurhoudend en bewaar koud. 

Ruby, Ruby, Ruby


Gekoeld champagne glas
50ml Seedlip Garden 108
15ml Lacto Rhubarb cordial*
35ml verjus3 druppels CULT Ruby Port Vinegar
Garneer met rabarber

* Plaats 450g gesneden rabarber, 1 theelepel zout, 1 soeplepel gember en 1 steranijs in een kom. Meng alle ingrediënten onder elkaar. Dek af met een handdoek. Laat het een halfuurtje rusten en zeef uit in een pot, met behulp van de handdoek. Laat alles fermenteren in een weckpot wanneer de pekel verschijnt. Zet het op een warme plaats, weg van direct zonlicht en laat 4 tot 5 dagen rusten. Bewaar het daarna koel. 

Umeshu


Lowball/whiskey glas met ijsblokjes
60ml Seedlip Grove 42
425ml pruim & witte miso caramel*
Top met koude gember kombucha
Garneer met een stukje pruim

* Combineer 10g fijne, witte miso pasta en 50g pruimvlees (geen pit) met 250ml caramel. Laat zachtjes opwamen op een kookvuur zodat alles goed intrekt. Laat afkoelen. Bewaar het koud in een fles. Gebruik binnen enkele dagen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in