Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is handiger, een mobiele of vaste airco?

Alle voor- en nadelen handig op een rij. Het kan zó fijn zijn op een warme dag: even de airco aan om bij te komen. Maar zo vaak vallen de mussen nu ook weer niet van het dak: is het dan de investering van een vaste airco waard? Wandmodel Vaak wel, omdat je een moderne vaste airco in andere seizoe...

Wat is handiger, een mobiele of vaste airco?

Alle voor- en nadelen handig op een rij.

Het kan zó fijn zijn op een warme dag: even de airco aan om bij te komen. Maar zo vaak vallen de mussen nu ook weer niet van het dak: is het dan de investering van een vaste airco waard?

Wandmodel

Vaak wel, omdat je een moderne vaste airco in andere seizoenen ook kun inzetten als verwarming. Zo'n vast wandmodel is bovendien stiller, energiezuiniger en efficiënter dan een mobiele. Nadeel is dat het installeren wel even een dingetje is, waar een professional aan te pas moet komen. Plus de prijs: die ligt tussen de 1200 en 3000 euro.

Mobiele airco

Voordeel van een mobiele airco is dat je hem van vertrek naar vertrek kunt verplaatsen en dat ze een stuk goedkoper zijn (tussen de 250 en 350 euro) dan de vaste systemen. Als je verhuist, kan ie bovendien gewoon mee. Nadeel is dat er vaak een afvoerslang naar buiten moet en je dan het stuk raam dat ervoor open moet, moet afplakken om te voorkomen dat warme lucht net zo snel weer naar binnen komt.

Kun je je het veroorloven, dan is de aanschaf van een vast systeem op termijn goedkoper met groter gebruiksgemak en minder energiekosten.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in