Een keuken of eetkamer creëren die mooi en stijlvol is én van alle gemakken voorzien? Kan heel goed, want veel items voor je keuken zijn tegenwoordig een plaatje om te zien.

1. Houd je van ‘gouwe ouwe’ filterkoffie, maar niet van een ouderwets apparaat? Met deze glazen koffiemaker zet je snel een heerlijke sterke espresso of normale kop koffie. De stijlvolle band van kurk zorgt ervoor dat je je handen niet brandt bij het inschenken.

2. Investeer in een smaakvol servies, dat niet meteen in de kast verdwijnt. Klassiek wit met een handbeschilderde flamingo of gifgroene kever als eyecatcher. Of robuuste blauwe borden van keramiek. Veel te mooi om te verstoppen! Dus uitstallen maar. Bijvoorbeeld in een grote open kast, meteen dé eyecatcher van je keuken. 

3. Laat je zithoek eruit springen met stoelen in een knalkleur. Of nog leuker: meerdere kleuren bij elkaar. Deze houten designstoeltjes met honingraatdesign zijn verkrijgbaar in het babyblauw en mosterdgeel. 

3. Praktische zaken zijn natuurlijk onmisbaar in een keuken. Maar ook die roségouden keukenrolhouder, design bar- en keukentools en fancy citruspers staan fraai op je aanrecht.

4. Feestje? Haal de wijnkarafkoeler of maar tevoorschijn. Je kunt er natuurlijk ook je witte-wijn-voor-doordeweeks in koud zetten.

5. IJsblauw en vintagegroen zijn dé koele pastelkleuren van dit moment. Een hele muur in die kleur te heftig? Kleur je keuken om met enkele smaakvolle accessoires. Van vergiet en classy pedaalemmer tot slabestek en retro servethouder.

6. Is je keuken strak en praktisch, maar kan hij wel een beetje warmte gebruiken? Zo gebeurd met een paar bronskleurige en houten accessoires, zoals deze RVS afvalemmer en het prachtige onderbord.

Shop in stijl
Je keuken een stijlvolle update geven? Goed nieuws: de website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland - vtwonen.nl - is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Tot en met 25 oktober shop je hier veel keuken- en eetkameritems met 20% korting. Wees er snel bij, want op = op!

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!