Maak het binnen mooi en gezellig!

Wandkleden vormen de oudste vorm van behang; in menig fort en burcht hingen ze aan de muren om de kou buiten te houden en wat aangenaams te hebben om naar te kijken. Die gobelins raakten met het rijke adellijke leven uit zwang. In de jaren zeventig was er nog een opleving in de vorm van zelfgemaakte smyrna-wandkleden, maar sindsdien verdwenen ze in rap tempo uit het home decor.

Article continues after the ad

So Home (€ 249)

Waarom ze dan nu opeens niet aan te slepen zijn? Er is geen onderzoek naar gedaan, maar het zou zomaar kunnen dat de combinatie van de recente trend van minimalistische interieurs (lage strakke banken, ijle pootjes, cleane uitstraling) in tijden van veel thuis zijn toch wat saai en steriel aandoet. Een wandkleed is een ideale manier om snel warmte en leven aan een ruimte te geven en absorbeert bovendien veel geluid. En omdat ze tegenwoordig machinaal of door middel van laserprint worden gemaakt, zijn ze ook nog eens redelijk betaalbaar, kijk maar.

Wandkleed met 'Vaas met bloemen' van Jan Davids de Heem (Posterguru € 190)

Wandkleed Lavoro (Decoshoppen € 250)

Macramé Canyon, handgemaakt, elk stuk is uniek (Tamar Things € 899)

Urban Cotton wandkleed met palmen (So Home € 169)

Polyester wandkleed (Amazon € 16)

Marjan Korving maakt zowel vrij als in opdracht mooi statement macramé voor aan de muur – dit is Heelal – maar levert ook prachtig werk met smyra: handgemaakt, levendig, prijs op aanvraag.

Urban Cotton wandkleed Cala (So Home € 169)

Italiaans tafereel (Grafium € 65 - 390)

Wandkleed van Simone Boon (So Home € 249)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in