Even resetten en tot jezelf komen. 

Behoefte aan even resetten en tot jezelf komen? Een wandeling door de natuur brengt je ook terug naar je eigen natuur. In het boek 'Back to nature' van Eva Spigt en Nicola Dow vind je naast mooie wandelingen ook wilderness skills en tips om helemaal zen te worden. Gisteren loodsten ze je al door de duinen, vandaag is de Lage Vuursche aan de beurt.

Stulpwandeling | 3,1 km

Na een drukke week in de stad hebben we zin in avontuur. Op naar de wildernis! We besluiten op ontdekkingstocht te gaan en lekker te dwalen over de Stulpheide.

Dit woeste natuurgebied van 120 hectare wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het ligt ingeklemd tussen de tuinen van Paleis Soestdijk en de Lage Vuursche. Het gebied bestaat uit bos, heide en stuifzandgronden. Oude landgoederen worden afgewisseld met bossen en open plekken.

Article continues after the ad

Perfect voor de ontdekkingsreiziger die het liever dicht bij huis zoekt. Wij nemen onze verrekijker mee, want er zijn veel vogelsoorten te spotten. Niet alleen wij zijn fan, ook prinses Beatrix i(hier in 1964) s overtuigd. Zij woont in Kasteel Drakensteyn, midden in de Lage Vuursche.

GOED OM TE WETEN

Onze favoriete wandeling is de route van Staatsbosbeheer. Deze start bij de parkeerplaats bij de Kuil van Drakensteyn in Baarn (naast eet- en drinkgelegenheid Buiten in de Kuil). Op de parkeerplaats staat een infobord; dit is de plek waar meerdere routes starten.

Onze wandeling gaat door heidegebied de Stulp (3,1 km, een klein uur lopen). Je volgt hiervoor de witte paaltjes. De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden, dus trek goede schoenen aan. Je kunt hier het best op een doordeweekse dag naartoe gaan, want in het weekend is het erg druk.

Mocht je langer willen wandelen, dan kun je ervoor kiezen je hike te combineren met De Stulp en Kasteeltuinroute (2,2 km - rode markering). Let wel: het grootste gedeelte wandel je langs hekken. Toch is deze hike een leuke toevoeging, aangezien deze weg je naar het dorp Lage Vuursche en langs het huis van Beatrix leidt. Zin in een portie hekwerk? Volg dan de rood-witte markering. En als je er dan toch bent, ga dan ook even langs Paleis Soestdijk, landgoed Pijnenburg of kasteel de Hooge Vuursche.

HOLISTISCHE TIP: DOE DE SPIRAL WALK

De Spiral Walk vind je achter de piramide op landgoed Venwoude Het idee achter de loopspiraal is dat die je helpt met loslaten, ontvangen en toelaten. Probeer heel langzaam te lopen.

STAP 1 Loslaten. Bedenk van tevoren of er iets is dat je graag wilt loslaten. Loop met volledige aandacht heel langzaam de spiraal in. Let op je ademhaling, relax en houd je eigen tempo aan.

STAP 2 Ontvangen. Sta in het centrum van de spiraal stil en neem de tijd om (eventueel) iets te ontvangen. Dit kan van alles zijn: inzichten, gevoelens, een beeld dat je doorkrijgt, et cetera.

STAP 3 Toelaten. Reflecteer op wat je hebt ontvangen, merk op hoe je je voelt en loop met aandacht de spiraal weer uit.

Verder wandelen?

Deze wandeling staat in 'Back to nature' van Eva Spigt en Nicola Dow, 21 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in