Exclusief in Nouveau: drie complete routes!

Gezondheids- en fitnessdeskundige Arie Boomsma ken je van zijn indrukwekkende workouts, maar hij houdt ook erg van gewoon lekker wandelen. Iets wat hij ook adviseert 'want waar je plezier in hebt, dat houd je vol.'

Article continues after the ad

Boomsma deelt dertig fijnste wandelingen zijn boek 10.000 stappen. Elke wandeling is zo'n 7-8 km, waarmee je je dagelijkse dosis beweging al te pakken hebt. Nouveau mag exclusief drie wandelingen met je delen, in het gebied rond Amsterdam.

Het Amsterdamse Bos

Veel mensen weten niet dat het Amsterdamse Bos drie keer zo groot is als Central Park in New York. Het biedt ongekende mogelijkheden tot wandelen, er zijn in totaal zeven routes uitgezet.

Bij Arie's route voert een dijkpad je langs polder Meerzicht door een oer-Hollands landschap naar de Bosbaan. Aan het einde wacht het monumentale Botenhuis.

Daarna doorkruis je het parkbos en geniet je op de Heuvel van mooie vergezichten. Via een paar fraaie bruggen voert de route je langs het Bostheater terug naar het startpunt.   

Dit is de complete route voor de 10.000 stappen wandeling door het Amsterdamse Bos

Diemerbos

Diemerbos is een voorbeeld van zo’n jong, voor de stedeling ingericht natuurgebied. Waar zich begin jaren negentig nog een waterrijk poldergebied uit­strekte, ligt nu een gevarieerd bosgebied met brede lanen, smalle bospaden, natuur- en recreatieweilanden en een avontuurlijk speelbos voor kinderen.

Na de brede dreef bij de ingang wandel je over smalle bospaden richting de Stammerdijk, die je naar het oostelijke deel van het natuurgebied brengt. Het gras­pad stelt daar iets hogere eisen aan je schoeisel. Een laan met imposante abelen leidt je via een viaduct onder de A9 naar het recreatieve gedeelte van het bos.  

Dit is de complete route voor de 10.000 stappen wandeling door het Diemerbos

Broekzijdse Polder

Net buiten de bebouwing van Abcoude loop je naar het Gein, het pittoreske, door rietkragen omzoomde riviertje dat je langs een aantal locaties voert die Piet Mondriaan aan het begin van zijn carrière schilderde.

Zo passeer je de Oostzijdse Molen, café-hostel De Vink en – na een bijzonder bruggetje – de Broekzijder Molen. Daarna buigt het pad de polder in en wandel je via een historische dijk door de polders terug naar het startpunt.  

Dit is de complete route voor de 10.000 stappen wandeling door de Broekzijdse Polder 

Het 10.000 stappenboek van Arie Boomsma kost 33 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in