Hoofdredacteur Claudia tipt elke maand in Nouveau een andere lifestyle-wandeling.

Vriendinnenweekends zijn als maatdopjes Pokon, ze geven sjeu aan het echte leven. Nu we leven in aan-huis-gekluisterde-tijden zoeken wij – vijf vriendinnen met een modeachtergrond – andere manieren om inspiratie op te doen en samen te zijn.

Ik gooi de Hoge Veluwe er maar eens in. Een route die veelbelovend ‘Toevallige Ontmoetingen’ heet en waarop je zo maar eens de Big Five (edelhert, ree, wild zwijn, blauwe kiekendief en vos) zou kunnen spotten.

De 23 kilometer lange expeditie start aan de Otterlokant. Na een stukje fietspad mag onze innerlijke Peter O’Toole - Lawrence of Arabia - over een immense zandvlakte dolen. Vervolgens verschuift het decor naar groene heuvels, om uit te komen bij bijzondere architectuur: Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van de Kröller-Müllers, ontworpen door Berlage. 

De theekoepel ter plekke is open, verkoopt koffie & broodjes en heeft een extra attractie: het oude hert Hubertus houdt zich op achter een bosje. Mooi, we kunnen ‘edelhert’ afvinken.

Het volgende open gebied is het Deelense Veld: heide met open vennetjes. Vriendin B. meent het volgende dier op haar bingo- kaart te mogen wegstrepen, maar de ornitholoog in ons gezelschap wijst er fijntjes op dat het zwevende gebeuren niet de blauwe kiekendief is, maar een menselijke paraglider. Daarna wordt het niet alleen opletten in de lucht, maar ook op de grond. De van tevoren geprinte routebeschrijving is niet altijd even helder. Voordat we wegzakken in het moeras van de Deelense Was moeten we terug, naar rechts bij Kromme Hoek. Dit bospad leidt naar het Museonder, waar vriendin K. al klaar zit met de foerage (vanwege een blessure nam ze de witte fiets).

We proosten alsof we in Parijs zitten en verlangen naar de wellness van het hotel. Niet gek, we hebben er al zestien kilometer op zitten. Voor die resterende zeven komen we terug, bezweren we elkaar. Immers: de Veluwe is never out of fashion.

DOEN
Afrika, Azië, Siberië: exotische landschappen in eigen land. 

LATEN
Als je niet je portemonnee wilt trekken voor zoveel schoonheid.

Praktisch
Voor het betreden van de Hoge Veluwe heb je een entreekaart nodig à € 10,95. Eenmaal binnen kun je kiezen uit diverse wandelingen, sommige keurig aangegeven met grondpalen en symbolen. Onze ‘Toevallige Ontmoetingen’ (23 kilometer) hoort daar niet bij. Noodzakelijk is het om van tevoren de route te printen met letterlijke bewegwijzering en plattegrond. En verder is het, als Douwe Dabbert, vooral op de zonnestand lopen.

Lifestyle

  • Wij sliepen in Hotel Sterrenberg, 500 meter van het entreehek van het park. Lifestylehotel met wellness en zwembad.
  • Nu in lockdowntijden biedt het hotel take away (uit hun gastronomische restaurant Cèpes) voor ’s avonds op je kamer. 
  • Onze tip voor na Corona-tijden: Museum Kröller-Müller. Wat Helene Kröller als kunstmecenas heeft nagelaten, is fenomenaal.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad