Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wandelen met Claudia: Rotterdam

Hoofdredacteur Claudia tipt elke maand in Nouveau een andere lifestyle-wandeling. In een tijd waarin onze veerkracht op de proef wordt gesteld, lijkt het mij symbolisch om te wandelen in de stad die symbool staat voor terugveren en wederopbouw. Laat nou net onze flamboyante columniste Karin Kuijp...

Wandelen met Claudia: Rotterdam

Hoofdredacteur Claudia tipt elke maand in Nouveau een andere lifestyle-wandeling.

In een tijd waarin onze veerkracht op de proef wordt gesteld, lijkt het mij symbolisch om te wandelen in de stad die symbool staat voor terugveren en wederopbouw. Laat nou net onze flamboyante columniste Karin Kuijpers wonen in deze ‘niet lullen, maar poetsen’-stad. Haar zwager stippelde een route voor ons uit langs plekken vol historie en herstel.

Stadswandeling die de burger moed geeft.

LATEN
Als je niet tegen een beetje tocht kunt…

Praktisch
De app Rotterdam Routes neemt je mee op reis door deze metropolis, met verhalen over de stad door de ogen van echte Rotterdammers. Wij liepen een gedeelte van de Erasmusroute (12 km) gemengd met een deel van Het Nieuwe Maasparcours. Die vonden we te lang met 28 kilometer, daarom hebben wij hem ingekort tot 10 kilometer.
Andere aanraders: Cas Oorthuysroute, Brandgrens-route, Bordewijkroute. Sowieso ligt de kunst hier letterlijk op straat.
Rotterdamroutes.nl

Lifestyle
Langs de Maas staan leuke pick-up koffietentjes zoals Ketelbinkie. Ook het befaamde Dudok – bekend van de appeltaart - is ingericht op take-away. Daarnaast een aparte vermelding voor Buitenlandsche Zaken. Eigenlijk een reisbureau, maar tijdens de lockdown ingericht als afhaalpunt voor lekkere exotische producten én heerlijke smoothies. 
Van Vollenhovenstraat 15.

​​​​​​