Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wandelen langs machtige Wodanseiken

Zin in een geheimzinnig bos? Op naar Wolfheze! Oerbossen zijn er in Nederland niet meer, maar die rond Wolfheze hebben wel de uitstraling dat ze er al duizenden jaren staan en nog druïden hebben gezien. Zoek je een romantische wandeling met veel oude geschiedenis onderweg, dan is dit er eentje vo...

Wandelen langs machtige Wodanseiken

Zin in een geheimzinnig bos? Op naar Wolfheze!

Oerbossen zijn er in Nederland niet meer, maar die rond Wolfheze hebben wel de uitstraling dat ze er al duizenden jaren staan en nog druïden hebben gezien. Zoek je een romantische wandeling met veel oude geschiedenis onderweg, dan is dit er eentje voor je.

Treinstation Wolfheze is het start- en eindpunt van deze rondwandeling van 10,6 km die in de winter een zekere Game of Thrones-schoonheid heeft. Zodra je het dorp uit bent en onder de snelweg door bent gelopen, sta je in het bos.

Daar loop je over sprengkoppen (geulen die water moesten leiden naar de papiermolens in deze streek), langs een beek en de 'duizendjarige den' richting Wolfhezer heide, waar het landschap zich even opent.

De heide is een archeologisch rijksmonument boordevol sporen uit het verleden. Meest recente ontdekking zijn raatakkertjes uit de prehistorie, waarvan de contouren aan de hand van satellietbeelden zijn ontdekt.