Heerlijk wandelen met je viervoeter!

Wandelen en honden zijn sinds het begin van de pandemie populairder dan ooit. Daarom vind je de komende dagen op Nouveau.nl vier routes waar je hond lekker los kan gaan, uit Het Lifestyle Wandelboek van hoofdredacteur Claudia Straatmans.

OISTERWIJK      

Zodra we uit de auto stappen, zien en horen we veel honden. Ik word zelfs aangesproken door een doorgewinterde hondenbazin, niet omdat ik zonder viervoeter loop, maar omdat ik – het is hoogzomer – weinig textiel aan de benen heb. En dat terwijl het hier barst van de teken.

Article continues after the ad

Eerste stop is Bezoekerscentrum Oisterwijk, waar lieve dames in de winkel helpen zoeken naar anti-tekenspray en een tekenschraper. Ingesmeerd en wel volgen we de blauwe pijlen. Al snel zien we het eerste ven en we zullen er nog dertien passeren. Variërend van onwijs groot – het Kolkven – tot piepklein – het Heiven.

Halverwege de route vind je Boshuis Venkraai, een oud boswachtershuisje – zo een met kneute­rige rood-witte luikjes – dat nu een klein-maar-fijne horecaplek met tafeltjes tussen de bomen is. Dit is ook een La Trappe-rustpunt voor bierfietsers. De bierkaart is dan ook enorm uitgebreid.

Dan door naar het Voorste Goorven. Instagramaccount bij de hand, want het is het meest gefotografeerde natuurwater in Oisterwijk. Snap ik, het is ook écht mooi, van alle kanten, door de weerspiegeling van de bomen in het water. Oh’s en Ah’s gegarandeerd.

Route

Start bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op de Laan van Tienhoven 4, Oisterwijk. Vandaar volg je de blauwe houten pijlen voor de Vennenwandeling. Je loopt een rondje, dus je komt hier weer terug.

Lifestyle

● Oisterwijk barst van de high-class lifestyle. Vooral op en rond De Lind. Hier begon Cas Spijkers ooit zijn culi-hemel DE SWAEN.

● Ook op de Lind: SARANNE, voor de beste koffie – en goddelijke taartjes. 

SHOE HEAVEN MAYKE – vrouwen uit de Randstad rijden er speciaal voor naar Brabant. 

● Een paar straten verder – in een op­geknapte historische fabriek – zit olijke ROBERT VAN BECKHOVEN met zijn bakteam. Hier eet je worstenbroodjes in een soort hippige nostalgie. 

HOTEL MENEER VAN EIJCK is niet mega-hip, maar ligt wel erg leuk in de bossen. 

Meer wandelen in stijl? 

Meer fijne wandelingen met geweldige adresjes vind je in het lifestylewandelboek van Claudia Straatmans!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in