De Oranjewandeling leidt je door groene barok.

De tuinen van Paleis Het Loo zijn nu misschien wel het mooist en goed nieuws: ze zijn weer open voor het publiek. Wandelen kan dus weer, door de barokke paleistuin met prachtige symmetrische patronen, mythologische beelden en kleurige bloemen en planten.

De paleistuinen staan weer vol met uitbundig bloeiende beplanting. Opvallende planten zijn Dahlia’s, siertabak, bananen en Canna-hybriden. In de weekenden kun je bij de vertelpodia luisteren naar verhalen over de tuinen en stallen. Er is ruimte genoeg om ontspannen afstand te kunnen houden.

Article continues after the ad

Ook de Oranje-wandeling is weer geopend voor een wandelroute door een deel van het paleispark. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ brengt je langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Tot en met september staat er in de tuinen van Paleis Het Loo en op het Stallenplein een scala aan activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de weekenden is er vaak iets extra’s te doen en er zijn veel mooie evenementen gepland – uiteraard allemaal op royale afstand. 

In verband met corona-maatregelen kan het zijn dat activiteiten en evenementen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijk daarom altijd voorafgaand aan je bezoek op Paleis Het Loo voor de actuele informatie.

Online reserveren met een tijdslot

Tickets voor Paleis Het Loo koop je eenvoudig vooraf online en op het terrein is voldoende ruimte om afstand te houden. Denk aan het mondkampje voor de binnenruimtes.

Foto's (c) Paleis Het Loo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in