Wandelen en oesters plukken? Check! 

Wandelen? We kunnen er niet genoeg van krijgen. En nu zou je denken dat er in aangeharkt Nederland geen wilde natuur meer te vinden is, maar in Back To Nature komen Eva Spigt en Nicola Dow toch een heel eind.

Eva en Nicola, oprichters van het wandelplatform Back to nature hikes, hebben voor hun boek elf mooie wandelingen in Nederland op een rij gezet en vastgelegd met sfeervolle analoge fotografie. Ook delen ze de beste tips voor onderweg, waar je midden in de natuur kunt overnachten bijvoorbeeld of wat je naast wandelen nog meer in het gebied kunt doen. Duindoornbessen bij elkaar sprokkelen voor een duindoorncocktail of je eigen oesters uit zee plukken, bijvoorbeeld.

Article continues after the ad

Naast de wandelingen en wat haalbare wildernis skills vind je in Back to Nature ook ademoefeningen, tips voor je eigen stilteretraite en andere ‘zen’ activiteiten. Dit is geen wandelboek voor de kilometervreter, maar wel een aanrader als je op zoek bent naar manieren om in de natuur 'te vertragen, te verstillen en je te laten verwonderen.'

Back to Nature (€ 21) verschijnt op 25 mei bij uitgeverij Spectrum.

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!