In april en mei staat Nederland in volle bloei.

Hagelwit, zachtroze, piepkleine bloemblaadjes, overal in Nederland staan boomgaarden in bloei. Wie ervan wil genieten moet de dag plukken, want de bloesems verwelken snel.

Article continues after the ad

Handig om een wandel- of fietstocht te plannen waarop ook daadwerkelijk iets te zien is, is de app Bloesem & Fruit Alert, die bijhoudt wat waar in de Betuwe – de hotspot op het gebied van fruittelers – wat bloeit.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een prima uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen. Er is parkeergelegenheid, een landgoedwinkel en een restaurant met to-go versnaperingen.

In de buurt zijn twee wandelroutes, eentje van 8,5 en eentje van 22 km. Voor nog veel meer wandelroutes en fietsroutes kun je terecht op Rivierenland.

Loop je liever ergens anders, dan heeft ook Natuurmonumenten 10 bloesemroutes voor je, zoals de Bloemdijken van Zuid-Beveland en Landgoed Eerde in Overijssel.

Foto's (c) Getty Images, Rivierenland, Heerlijkheid Mariënwaerdt

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in