Moeder en dochter aan de wandel #ommetje
Moeder en dochter aan de wandel #ommetje

Met elke wandeling kom je hoger op de ranglijst! 

De app Ommetje van de Hersenstichting, gemaakt in samenwerking met hersenprofessor Erik Scherder, was al populair, maar sinds de tweede lockdown lijkt het wel of heel Nederland aan het wandelen is geslagen.

Article continues after the ad

Maar liefst 680.000 mensen hebben de gratis app inmiddels geïnstalleerd op hun smartphone. En dat zijn zowel jongeren als ouderen. “Het is de meest gedownloade app op dit moment”, zegt Scherder trots in Trouw.

Vooral de laatste maand gaat het hard, zegt Andreas Tober van de Hersenstichting. “We hebben soms meer dan 20.000 aanmeldingen per dag. Ja, dat heeft ons ook verrast.” 

De naam Ommetje geeft al aan dat het redelijk laagdrempelig is: het gaat hier niet om hikes over de Veluwe

De app stimuleert je om elke dag een stukje te wandelen. Dat werkt positief tegen stress en stimuleert je energie, creativiteit en je immuunsysteem. Dat is best handig in deze tijd waarin een virus op de loer ligt. De naam Ommetje geeft al aan dat het redelijk laagdrempelig is: het gaat hier niet om hikes over de Veluwe, maar letterlijk om een ommetje in de buurt, je hebt er niet per se een rugzak of wandelschoenen voor nodig.

'Als je maar genoeg ommetjes loopt, schiet je omhoog in de ranglijst'

Het geheim van de app is het competitie-element, denkt Tober. Elk wandelingetje levert punten op voor je ranglijst. Je kunt je aansluiten bij een algemene ranglijst, maar er ook zelf een beginnen met bijvoorbeeld je vrienden of collega’s. “Als je maar genoeg ommetjes loopt, schiet je omhoog in de ranglijst”, aldus Tober. Dat wedstrijdelementje hoef je natuurlijk niet te omarmen, je kunt ook gewoon lekker voor jezelf lopen. De app Ommetje is te downloaden in je appstore.

Foto (c) Getty Images, Hersenstichting

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in