Liefst 375 km avontuurlijk wandelen en zwerven!

De Veluwe staat bekend als misschien wel het mooiste en meest veelzijdige natuurgebied van Nederland. Je vindt er oude bossen, enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. Bij de oude boerderijtjes met grazende koeien lijkt de tijd stil te staan.

Het Veluwe Zwerfpad voert 375 kilometer over vooral onverharde paden door deze unieke streek. Het pad is verdeeld in achttien etappes die variëren van ongeveer 9 km tot 56 km voor de zeer getrainde wandelaar. In delen lopen kan natuurlijk ook.

Bijzonder aan het Zwerfpad is dat je je regelmatig alleen op de wereld kunt wanen en dat de natuur overweldigend mooi is. Het is geen oernatuur, maar zo voelt het vaak wel.  

Article continues after the ad

Op het pad worden de Veluwezoom, Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park de Hoge Veluwe doorkruist. Als je door de gebieden loopt, kun je oog in oog komen te staan met het wild van de Veluwe, zoals herten, reeën, wilde zwijnen en zelfs moeflons.

Door de verbindingsroutes zijn er tal van mooie rondwandelingen en meerdaagse tochten te lopen over dit streekpad. Duidelijke routekaarten, beschrijvingen en markeringen houden je op het juiste pad, want al te veel zwerven is ook weer zo wat.

Je vindt de etappes van het Veluwe Zwerfpad op Wandelnet.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in