Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ken je de Klompenpaden al?

Oók te belopen  op sneakers! Gezien de huidige wandelgekte heb je misschien wel behoefte aan wat nieuwe inspiratie of plekken waar het niet filelopen is. Enter de Klompenpaden, waarmee je langs akkers, over landgoederen, door polders en langs boerenslootjes loopt. Het betreft prachtige Nederlands...

Ken je de Klompenpaden al?

Oók te belopen  op sneakers!

Gezien de huidige wandelgekte heb je misschien wel behoefte aan wat nieuwe inspiratie of plekken waar het niet filelopen is. Enter de Klompenpaden, waarmee je langs akkers, over landgoederen, door polders en langs boerenslootjes loopt.

Het betreft prachtige Nederlandse boerenlandschappen, met veel natuur en hier en daar een trekpontje. Er zijn er 117 te vinden in Utrecht en Gelderland en ze variëren van 3 tot 20 kilometer. Klompenpaden zijn gemarkeerd met een bordje met – hoe kan het ook anders – een klompje erop.

Goed om te weten

De paden lopen gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. Ze bestaan gedeeltelijk uit onverharde paden. Ze zijn daarom niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in