Coronaproof langs de kleurige velden.

Voor de beroemde Nederlandse bollenvelden geldt hetzelfde als voor de bloesemroutes: ze zijn er maar even, dus geniet ervan zolang het kan.

Keukenhof

Om te beginnen goed nieuws over de Keukenhof, de lentetuin mag na de eerste succesvolle test nog drie dagen open: je kunt nu kaarten kopen voor 16, 17 en 18 april, mits je je volgens de regels laat testen.

Article continues after the ad

Zie je het vooraf testen niet zitten of vis je achter net, dan kun je altijd nog op eigen gelegenheid wandelen, fietsen of toeren door de wereldberoemde Bollenstreek. De mooiste velden liggen rond de dorpen Lisse, Noordwijkerhout, Voorhout en Hillegom en omdat er geen toeristen zijn, kun je er in redelijke rust van genieten.  

Kleurrijk wandelen

Vanuit die dorpen kun je mooie wandelingen maken, zoals de NS Kasteel Keukenhof wandeling van Station Hillegom naar Station Voorhout (19 km), de Keukenhof wandelroute langs de bollenvelden (20 km) en een korte bollenwandeling bij Lisse (8 km). Tijdens de bloeiperiode worden samen met bollentelers extra leuke routes uitgezet, waarbij je via een speciaal pad daadwerkelijk over hun land mag lopen.

Afwisselend fietsen

Fiets je liever, dan kun je op verschillende routes naast de bloeiende velden ook het uitgebreide plassengebied en een deel van de kust en duinen meenemen.

Handig: Bloemenradar

Om je dag je plannen kun je kijken of en waar de bollenvelden in bloei staan op Bloemenradar of Bollenstreek.

En wil je zelf een bosje plukken voor thuis? Dan zijn Annemieke’s Pluktuin in Hillegom, de Bollenburcht in Voorhout en de Pluktuin Noordwijkerhout aanraders. Wel even vooraf reserveren in verband met de coronaregels 🌷 !

Foto's (c) Getty Images, Bollenstreek

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in