Historische wandelverhalen met Daan Schuurmans als gids.

Ook zo genoten van de eerste aflevering van Het verhaal van Nederland? Verdiep je verder in onze geschiedenis met de bijbehorende podwalks.

De Het verhaal van Nederland podwalks zijn 10 gps-gestuurde historische wandelverhalen verspreid over heel Nederland: Anloo, Nijmegen, Dokkum, Muiden, Deventer, Brielle, Hoorn, Hattem, Veenhuizen en Vucht.

Lopen, luisteren, leren

In deze audiotours neemt Daan Schuurmans je op locatie mee op reis door de geschiedenis. Van de IJstijd tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Article continues after the ad

Aan de hand van gebouwen, monumenten en andere sporen in het landschap vertelt hij wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Welke rol de bewoners van toen daarin hadden. En de gevolgen daarvan voor ons land zoals wij het nu kennen.

Door de koppeling met gps weet Daan precies waar je bent. Hij vertelt waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Gratis app

De audiotours zijn te beluisteren via de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland. Die kun je dowloaden in de App Store of Play Store.

In de app zie je een overzicht van de locaties van de podwalks en waar ze starten. Ook kan je lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. En je kunt van elke wandeling alvast een stukje beluisteren.

Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op locatie. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk. Open daar de app, en de rest wijst zich vanzelf. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in