Shoppen en stappen in de natuur, als dat geen lifestylewandelen is! 

Bij Maasmechelen, net over de grens bij Geleen) denk je misschien aan de Designer Outlet. Mocht je liever wat groener rondlopen, kies dan het vlakbij gelegen Kruinenpad (of combineer die twee #lifestylewandelen).

Vanaf de dijk van de Zuid-Willemsvaart vertrek je voor een unieke belevenis op letterlijk hoog niveau. Het Kruinenpad loopt tussen de boomtoppen als een echte luchtbrug in het mijnverzakkingsgebied.

Vanop dit unieke spoor ben je de bevoorrechte getuige van de merkwaardige gevolgen van mijnverzakkingen. Maar ook tussen de bomen kom je met al die vogels en insecten ogen te kort. 

Article continues after the ad

Het Kruinenpad is 181 meter lang en dat stelt natuurlijk voor een echte wandelaar niets voor. Maar gelukkig ligt Maasmechelen ín Nationaal Park De Hoge Kempen. Een kwartiertje stukje lopen naar het oosten ligt de start van de wandelingen van Rivierpark Maasvallei (en Kasteeldomein Vilain XIIII). En een kwartiertje naar het westen en je staat in het Nationaal Park.

Even praktisch:

  • Wil je het Kruinenpad te voet ontdekken? Volg dan de rode route (14km) van RivierPark Maasvallei, vertrekkende vanuit Leut. 
  • Al fietsend bereik je het Kruinenpad tussen fietsknooppunt 48 en 55.
  • Niet missen: aan de overkant van de vaart zit Panerex, bakker van goddelijk ambachtelijk brood en fijne taarten sinds 1937 met nog twee vestigingen in Maasmechelen.

Meer informatie: Visit Limburg of Visit Maasmechelen. Kijk voor de meest recente coronaregels altijd op Nederland Wereldwijd.