Aanrader: de Vennen Route.

Het voelt soms een beetje als het buitenland in Nederland, het gebied tussen Nijmegen en de Duitse grens. Het is er heuvelachtig, er hebben nog Romeinen rondgelopen en er staat een geheimzinnige koortsboom (volgens de legende verdwijnt je ziekte als je er een lapje aan bindt).

En je vindt er tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden, zoals Motte Mergelpe op de Duivelsberg. Iets uit Lord of the Rings? Nee, een kasteelheuvel met een mooi uitzicht. Perfect gebied voor als je een wat langere wandeling wilt maken.  

Wat tref je eraan?

Oude beukenlanen in het Groesbeekse Bos geven het betere landgoedgevoel en door de hoogteverschillen is het soms even pittig klimmen.

Article continues after the ad

De Overasseltse en Hatertse Vennen vormen een verstild gebied met rivierduinen, heide, akkers en bosjes. Een rondtrekkende schaapskudde houdt de heide kort. In De Bruuk vind je vooral natte graslanden ruige moerassen en in de zomer orchideeën.

Aanrader: de Vennen Route

Deze wandeling van 6,5 km leidt langs vrijwel alle vennen in natuurgebied Overasseltse en Hatertse Vennen ten zuidwesten van Nijmegen.

Je loopt langs weilanden en akkers, door bossen en langs de vennen. De hond mag mee en een deel van de route zelfs los. Vroeg vertrekken om echt te kunnen genieten van de prachtige verstilling van dit gebied.

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!