Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Frisse lucht en verstilling: op pelgrimstocht door Brabant

Je kunt nu van klooster naar klooster wandelen! Goed nieuws voor wandelliefhebbers die houden van natuur én beleving. Het nieuwe Ons Kloosterpad is een wandeltocht van 330 km die is verdeeld in 15 etappes langs vijftig (soms voormalige) kloosters en abdijen. Kapel der Zeven Weeën De etappes varië...

Frisse lucht en verstilling: op pelgrimstocht door Brabant

Je kunt nu van klooster naar klooster wandelen!

Goed nieuws voor wandelliefhebbers die houden van natuur én beleving. Het nieuwe Ons Kloosterpad is een wandeltocht van 330 km die is verdeeld in 15 etappes langs vijftig (soms voormalige) kloosters en abdijen.

Kapel der Zeven Weeën

De etappes variëren van 16,5 tot 28 kilometer. Iedere etappe gaat van klooster naar klooster. Je kunt ze los van elkaar wandelen, maar er ook een meerdaagse tocht van maken met overnachtingen onderweg.

Kortere rondwandelingen

Rondom de vijftien vertrek- en aankomstkloosters zijn ook rondwandelingen uitgestippeld, die variëren van 2,5 tot 12 kilometer.

Franciscanerklooster Antonius van Padua

Ze starten en eindigen dus bij een klooster. Alle routes gaan over het netwerk van wandelknooppunten, je zult dus niet snel verdwalen.

Kloosters in bedrijf

Van de meer dan 660 gebouwen in Noord-Brabant die als klooster dienst hebben gedaan, bestaan er nog 450. Een groot deel van deze gebouwen heeft inmiddels een andere bestemming gekregen, maar een aantal is en blijft gewoon klooster.

Verstilling

En in een aantal kloosters langs de route is het mogelijk om te overnachten, altijd een bijzondere ervaring met mogelijkheid tot reflectie en verstilling.

Controleer wel altijd vooraf de mogelijkheden, je kunt hier niet dagelijks terecht. Langs de route liggen ook andere accommodaties, vaak met een link naar het kloosterleven. Je kunt onderweg eveneens terecht in hotels en B&B's, als dat meer je smaak is.  

Bindboek Ons Kloosterpad

Met het Bindboek kunnen wandelaars van Ons Kloosterpad verhalen ontdekken én het verhaal van hun eigen wandeling vastleggen.

Naast de vijftien etappefolders voor het lopen van Ons Kloosterpad, staan in het Bindboek verhalen van kloosterlingen, opvallende feiten over de kloostergeschiedenis en inspirerende beelden. Er zijn ook bladzijdes leeg. Op deze onbeschreven ruimte kun je als wandelaar je eigen innerlijke reis optekenen, als herinnering.

Foto's (c) Ons Kloosterpad Visit Brabant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in