Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er is nu een Koot en Bie Fietstocht!

Op bedevaart door de Beemster. Liefhebbers van Van Kooten en De Bie, Purmerend en de Beemster - het is er erg mooi en heerlijk Hollands - kunnen hun hart ophalen met een speciale fietstocht. De tocht, gemaakt door Cees de Groot en Richard Groothuizen, leidt langs plekken in Purmerend en de Beemst...

Er is nu een Koot en Bie Fietstocht!

Op bedevaart door de Beemster.

Liefhebbers van Van Kooten en De Bie, Purmerend en de Beemster - het is er erg mooi en heerlijk Hollands - kunnen hun hart ophalen met een speciale fietstocht.

De tocht, gemaakt door Cees de Groot en Richard Groothuizen, leidt langs plekken in Purmerend en de Beemster waar het satirische duo in de jaren '70 woonde en filmde.

"Een van de opnames lijkt nu een profetische waarde te hebben," meldt NH Nieuws. "Aan de Jaagweg in Purmerend worden containerwoningen geplaatst voor starters en mensen met acute woningnood.

In 1978 was er ook al een krapte op de woningmarkt en daar maakten Van Kooten en De Bie op exact dezelfde locatie een sketch over. In de sketch verkoopt Van Kooten als makelaar Simpelpand De Bie voor 'maar' 200.000 gulden een hondenhok als woning.

Belangstellenden kunnen vanaf nu meefietsen met de Koot en Bie-tocht die je kunt downloaden.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in