Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe je mee aan het Rotterdamse Wandel Festival?

'Zo oud als de weg naar Kralingen.' Op de laatste dag van de zomertijd (zaterdag 30 oktober) houdt stichting Het Onverharde Pad het eerste Rotterdamse Wandel Festival, waarbij zowel Allerheiligen als Samhain (het Keltische feest dat de overgang van zomer naar winter kenmerkt) wordt gevierd. Er wo...

Doe je mee aan het Rotterdamse Wandel Festival?

'Zo oud als de weg naar Kralingen.'

Op de laatste dag van de zomertijd (zaterdag 30 oktober) houdt stichting Het Onverharde Pad het eerste Rotterdamse Wandel Festival, waarbij zowel Allerheiligen als Samhain (het Keltische feest dat de overgang van zomer naar winter kenmerkt) wordt gevierd.

Er wordt zigzaggend door Rotterdam gelopen van Schiedam naar eindbestemming Kralingen. Onderweg vind je inspirerende verhalen, muzikale optredens, beeldende kunst om je over te verwonderen en architecturale parels.

Route met extra's

De officiële 'Zo oud als de weg naar Kralingen' wandelroute van Het Onverharde Pad is zo'n 30 km en leidt langs 108 markante plekken, het wandelfestival beslaat hiervan zo'n 15 km. Tickets kosten € 37,50 en dat is inclusief lunch en twee consumpties.

Hoe oud en welke weg?

En dan nog het antwoord op de prangende vraag hoe oud de weg naar Kralingen dan wel niet is. De geschreven geschiedenis van dit stadsdeel gaat terug tot 1244 en het gebied was ook daarvoor al bewoond. Het gezegde is vermoedelijk een variatie op 'zo oud als de weg naar Rome.' De weg die aan de oorsprong van het gezegde ligt, zou de 's-Gravenweg zijn, die in de 11de eeuw als dijk begon en van Vlaardingen naar Gouda liep.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in