Bavel heeft een halve marathon aan kerststallen klaarstaan.

Wandelen is al een prima remedie tegen de donkere lockdown-dagen, maar het wordt extra leuk als er ook iets te zien is. Zoals in Bavel, waar ze een ware kerststallenroute door het dorp hebben gemaakt. Bewoners hebben voor het tweede jaar achter elkaar massaal gehoor gegeven aan de oproep om een kerststal in hun voortuin of achter het raam te plaatsen.

Er zijn liefst 204 deelnemers die iets met een kribbe hebben geregeld. Die zijn te bezichtigen in wandelroutes van respectievelijk 3 kilometer, 6,5 kilometer, 7,5 kilometer en 10 kilometer. Je loopt in de buitenlucht, dus ventilatie alom en als je voldoende afstand houdt van andere kerststal-watchers moet dit coronaproof kunnen.

Google even of er ook bij jou in de buurt een kerststalroute te bewandelen is

Vertrek- en aankomstlocatie van al de routes is Dorpshuis ’t Klooster. De opbrengst van de routekaarten (te koop voor twee euro), de warme chocomel-to-go en andere aandenkens en lekkernijen, komen ten goede aan Stichting Kerkhof Bavel. In Ulvenhout is, geïnspireerd door het Bavels succes, ook een Kerststallenroute te bewandelen, net als op andere plekken.

Article continues after the ad

Hetzelfde geldt voor Baarn waar liefst 290 deelnemers zijn.

Mocht je in je eigen gemeente iets willen opzetten, dit is vrij makkelijk te realiseren via lokale Facebookgroepen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in