(c) Lightstar / Pixabay
(c) Lightstar / Pixabay

Nog maar twee maanden open, nu al een enorm succes.

Het nieuwe Biesboschpad staat op de shortlist van de beste nieuwe Benelux-wandelroute van 2022.

Het in totaal 170 kilometer lange wandelpad maakt kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2022’, die door de Fiets en Wandelbeurs wordt uitgereikt.

Article continues after the ad

(c) Wandelnet 

En dan te bedenken dat alles wat er aan leuke adresjes en bezienswaardigheden langs het Biesbospad ligt de afgelopen maanden noodgedwongen gesloten was. Hoe leuk is deze wandelroute dan wel niet als de natuur uitbot en je koffie kunt drinken op een terras?

(c) ReneH12 / Pixabay

"De Biesboschregio is een uniek gebied met zeshonderd jaar geschiedenis, die laat zien hoe Nederland continu in strijd is met het water," zegt initiatiefnemer en padcoördinator Hans Kuijpers in het Algemeen Dagblad. "Daarbovenop is het ook nog eens een bijzonder natuurgebied in Europa; het enige zoetwatergetijdengebied met killen, geulen en kreken”, aldus Kuijpers.

Naast het Biesboschpad staan ook de Dutch Mountain Trail (langeafstandswandelingen), de thematische GR La Lesse et La Lomme (Wallonië), het Hondsrugpad (Groningen-Emmen door het Geopark) en Ons Kloosterpad (330 km, 15 etappes, 50 kloosters in Brabant) op de shortlist. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in