Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bevrijdingsdag: fiets een stukje van de Liberation Route!

Met onderweg pleisterplaatsen en luisterplekken. Je kunt 'm wandelen, maar hij is qua afstanden vooral uitgestippeld voor een goede fietstocht: de Liberation Route. Dit  is een route door negen landen langs gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Zuid-Engeland leidt hij via Frankrijk, Lu...

Bevrijdingsdag: fiets een stukje van de Liberation Route!

Met onderweg pleisterplaatsen en luisterplekken.

Je kunt 'm wandelen, maar hij is qua afstanden vooral uitgestippeld voor een goede fietstocht: de Liberation Route. Dit  is een route door negen landen langs gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Zuid-Engeland leidt hij via Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland. Vanuit hier kun je de route vervolgen door Duitsland, Tsjechië en Polen of naar Italië. 

Deze gebieden speelden aan het einde van WOII een hoofdrol op het wereldtoneel. Liberation Route Europe volgt de voetsporen van de bevrijders en verbindt de mijlpalen van ons gedeelde verleden met het heden. Onderweg kun je naar diverse musea, herdenkingsplekken, monumenten en oorlogsbegraafplaatsen.

(c) Holland.com

In Nederland kun je tientallen routes fietsen. Onderweg zijn 'luisterplekken' waar je naar Bevrijdings-verhalen kunt luisteren. Inmiddels telt de Liberation Route in Nederland al 200 van die plekken, die zijn te vinden in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Overijssel. Je scant de QR-code op de zwerfkei van dienst en hoort verhalen over  ‘A Bridge too Far’, paratroopers in Eindhoven, de Sinti- en Romabevolking in Beek of de amfibische landingen in Zeeland, terwijl je even kunt uitrusten.