Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 lichtfestivals om in je agenda te zetten!

De donkere dagen hebben óók voordelen. Met de komst van nieuwe laser- en LED-technieken hebben lichtkunstenaars er een enorm arsenaal aan mogelijkheden bij gekregen om je met open mond rond te laten kijken. Eindhoven Nu de avonden langer worden, komen ook de lichtfestivals er weer aan. Een van de...

5 lichtfestivals om in je agenda te zetten!

De donkere dagen hebben óók voordelen.

Met de komst van nieuwe laser- en LED-technieken hebben lichtkunstenaars er een enorm arsenaal aan mogelijkheden bij gekregen om je met open mond rond te laten kijken.

Eindhoven

Nu de avonden langer worden, komen ook de lichtfestivals er weer aan. Een van de bekendste is GLOW in lichtstad Eindhoven (6-13 november 2021).

De editie van dit jaar heet Moved By Light en heeft plaats op vier verschillende locaties in de stad.

Amsterdam

Celebrate Light is de naam van het Amsterdam Light Festival dat van 2 december 2021 tot 23 januari 2022 wordt gehouden.

Of je nu gaat varen, wandelen of fietsen, de stad licht er wonderschoon bij.

Gent

In België zetten lichtkunstenaars Gent van 10 tot en met 14 november in de lichtkunst.

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag start het festival om 19 uur en eindigt het om middernacht. Op zondag start het festival om 18 uur en eindigt het om middernacht.

Arcen

Kun je niet wachten, dan ga je naar Arcen. Van 15 tot en met 31 oktober 2021 staan daar de kasteeltuinen in het teken van lichtkunst.

Voor Enchanted Gardens gaan elke avond om 19:00 uur de lichten aan en kun je via een sfeervolle route langs de installaties in het park lopen.

Denk daarbij aan kleurrijke lichtsculpturen en videoprojecties op het kasteel.    

Houten

Nog eentje: In de herfstvakantie (15-23 oktober) verlicht VONK Fort bij ’t Hemeltje. Op deze prachtige locatie, sinds kort UNESCO Werelderfgoed, vindt het allereerste lichtkunstfestival van Houten plaats.

Rondom, over en dóór het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in