Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wandelen langs culinaire parels: de Suri Route door Amsterdam

De eerste smaakroute van de hoofdstad staat live! Leuke tip voor wie van wandelen en lekker eten houdt: Amsterdamse Bodem lanceert deze zomer gratis themaroutes waarmee je de verborgen parels van culinair Amsterdam kunt ontdekken. Deze routes kunnen lopend, met de fiets of met het OV afgelegd wor...

Wandelen langs culinaire parels: de Suri Route door Amsterdam

De eerste smaakroute van de hoofdstad staat live!

Leuke tip voor wie van wandelen en lekker eten houdt: Amsterdamse Bodem lanceert deze zomer gratis themaroutes waarmee je de verborgen parels van culinair Amsterdam kunt ontdekken.

Deze routes kunnen lopend, met de fiets of met het OV afgelegd worden en laten steeds weer een nieuwe culinaire kant van Amsterdam zien aan de hand van verschillende horeca-adressen en activiteiten.

De eerste route van de reeks is nu online en geprint beschikbaar: de Suri Route. Hierop neemt chef Donovan Kraag je in het kader van Keti Koti mee op pad langs zijn favoriete culinaire Surinaamse adressen en activiteiten in de stad. Ook na 1 juli blijft de route online beschikbaar.

Elk jaar op 1 juli is het Keti Koti en wordt er stilgestaan de afschaffing van de slavernij in Suriname. Een belangrijk onderdeel op deze feestdag is eten - want eten verbindt en vertelt ook een historisch verhaal. Donovan tipt in zijn route wat je moet proeven, ruiken, zien en doen om de Surinaamse culinaire traditie van Amsterdam beter te leren kennen.

De combinatie van geschiedenis met het culturele én culinaire erfgoed maakt de Suri Route tot een bijzonder smakelijke en avontuurlijke tocht. Van streetfood tot bakabana en de Sabi Suriname tentoonstelling in het Tropenmuseum: de route levert gegarandeerd een Surinaams feestje voor de smaakpapillen op.

Duurzame en gezonde insteek

De ondernemers op de route werken met producten en smaken die hun oorsprong vinden of zijn samengesteld op Amsterdamse bodem, hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan of serveren lekkere gezonde plantaardige gerechten. Voor wie zich aan het einde van de route zelf aan de slag wil met de Surinaamse keuken deelt Donovan zijn favoriete recept.

Kijk voor meer informatie op De Amsterdamse Bodem

Foto's (c) Carly Wollaert 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in