Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom wordt het komende week zo heet?

Het is een samenloop van omstandigheden. Het is zomer, dan moet je niet piepen dat het eens warm is, dat hoort bij het seizoen. Maar de vrij extreme warmte waar we de komende dagen mee te maken hebben, is bijzonder. Wat een rol speelt, is dat een hogedrukgebied bij de Azoren ongebruikelijk ver na...

Waarom wordt het komende week zo heet?

Het is een samenloop van omstandigheden.

Het is zomer, dan moet je niet piepen dat het eens warm is, dat hoort bij het seizoen. Maar de vrij extreme warmte waar we de komende dagen mee te maken hebben, is bijzonder.

Wat een rol speelt, is dat een hogedrukgebied bij de Azoren ongebruikelijk ver naar het noorden is gedreven. Dit hogedruksysteem beweegt zich met de klok mee over het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan.

Normaal gesproken komt het niet veel noordelijker dan Spanje, deze zomer is het wel verder noordwaarts gedreven. Een en ander mengt zich met hete lucht die vanuit de Sahara komt.

Juli telt lange dagen en korte nachten, zodat de zon helpt om de temperatuur flink op te laten lopen. Voeg daar een forse snuif klimaatverandering bij en je weet dat dit wel eens het nieuwe normaal voor de zomers zou kunnen worden. 

Vooruitzichten voor de komende dagen: puffen tot en met woensdag, vanaf donderdag met 22-25 graden wat comfortabeler.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in