Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom je snel nog wat van je favoriete Franse wijn moet kopen

Het dreigt de slechtste oogst in jaren te worden… Slecht nieuws voor wijnliefhebber en wijnmakers: in het zuiden van Frankrijk was het afgelopen nachten op sommige plekken min 11 graden. Diverse kouderecords zijn gesneuveld en wijnboeren vrezen de slechtste oogst in decennia. Na meerdere nachten ...

Waarom je snel nog wat van je favoriete Franse wijn moet kopen

Het dreigt de slechtste oogst in jaren te worden…

Slecht nieuws voor wijnliefhebber en wijnmakers: in het zuiden van Frankrijk was het afgelopen nachten op sommige plekken min 11 graden. Diverse kouderecords zijn gesneuveld en wijnboeren vrezen de slechtste oogst in decennia.

Na meerdere nachten van strenge vorst dreigt de druivenoogst in de meest prestigieuze wijnregio's van Frankrijk te worden gedecimeerd. De overheid heeft al een noodpakket afgekondigd om de boeren te helpen na de vorst die mogelijk de ergste schade in tientallen jaren toebrengt aan gewassen en wijngaarden.

Van Bordeaux tot de Champagne-regio, overal maken wijnhuizen dit weekend de schade op. "Het breekt als glas, omdat er geen water binnenin zit,' zegt wijnmaker Dominique Guignard over zijn druivenplanten in The Guardian. "Ze zijn compleet uitgedroogd, er zit geen leven meer in." Zo weelderig als op de foto zullen de wijngaarden er deze zomer dus niet bijstaan. 

Veel experts stellen dat de schade door de temperaturen van zeker -6 graden de ergste in decennia is, ook omdat de vorst volgde op extreme warmte vorige week. De meeste wijnboeren zijn niet verzekerd tegen vorstschade, vanwege de hoge kosten en ze hadden het toch al financieel zwaar door de pandemie, waardoor er wereldwijd veel minder wijn is verkocht. Mocht je nog een doosje van je favoriete domein kunnen vinden, misschien toch even toeslaan?

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in