In de numerologie is 2021 een universeel 5 jaar.

Zoeken naar de samenhang der dingen door een getal te nemen als symbool van verborgen kennis, dat is numerologie. Van wetenschap is geen sprake, het valt in de categorie astrologie en tarot.

Article continues after the ad

Toch zijn er veel mensen die er waarde aan hechten. Het is een heel oude vorm van getallensymboliek; in Babylonië werkten ze er al mee.

In de numerologie is elk kalenderjaar op te tellen tot 1 cijfer dat een universele invloed en imprint zou hebben: een universeel jaar. Voor 2021 is dat (2+0+2+1) 5.

Volgens deze theorie heeft 5 de energie van instabiliteit, in de zin van grenzen verleggen, onbekend terrein verkennen, nieuwe ideeën in werking zetten en onbevreesd op avontuur gaan.

Het vraagt om humor en nieuwsgierigheid, om nieuwe ervaringen opdoen, je aanpassen aan een nieuwe flow en van mening durven veranderen. Niet alles zal werken, soms voelt het als een achtbaan, maar is het nodig om het stof van je af te schudden.

Het jaar zal volgens numerologen een wispelturig en opwindend karakter hebben met vrijheid als centraal thema – de vrijheid van financiële onafhankelijk, de vrijheid van gezondheid, de vrijheid om  'zo doen we het nu eenmaal altijd' af te wijzen.

Hoe bereik je als collectief soevereiniteit terwijl je intussen wel methodisch samenwerkt om dat voor elkaar te krijgen? Dat wordt de uitdaging in dit progressieve, levendige en soms tumultueuze jaar dat voor ons ligt en het beste is samen te vatten in twee woorden: frisse wind. It's going to be a wild ride.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in