Leerzaam & lekker lockdown-momentje voor de zondag!

Keukenprinsessen en -prinsen opgelet: Restaurant Yerba en uitgeverij Terra nodigen je uit voor een gratis online kookdemo. Chef Walter Marskamp maakt hierin rode biet gnocchi met zwarte olijf, gerookte hazelnoot foam en roodlof salade uit zijn gloednieuwe kookboek Smaak. Leer je eigen gnocchi maken!

Article continues after the ad

De workshop wordt gehouden op zondag 22 november van 14:00 – 14:40. Je kunt hem volgen via je PC, laptop, tablet of smartphone. De kookdemo is van te voren opgenomen, zodat Walter tijdens de workshop live met je kan chatten. Je moet je wel even inschrijven voor de online kookdemo.

In het onlangs verschenen boek Smaak brengt Walter Marskamp, eigenaar en chef van restaurant Yerba, een selectie van ruim 70 gerechten waarin groenten en eetbare planten de hoofdrol spelen. In elk recept wordt van iedere plant zoveel mogelijk gebruikt. Dit zorgt voor een explosie van geuren, kleuren, smaak en textuur.

Als wortels het hoofdingrediënt zijn in een gerecht, dan komen ze in allerlei gedaanten tot hun recht: donkerbruin geroosterd, in het zuur ingelegd, gerookt of gepureerd, waardoor ruimte ontstaat om zoveel mogelijk verschillende smaakcombinaties op het bord te brengen. Er blijven nooit afvalproducten over, want die komen terecht in een vinaigrette, gemaakt van het loof van de wortels vermengd met kervel.

De gerechten zijn voor zowel vegans als vleeseters geschikt: het boek presenteert prachtige plantaardige gerechten met eventueel dierlijke eiwitten. De 'plant forward'-filosofie van Yerba stelt planten centraal, dieren worden extra's. Zo wordt er bij bepaalde recepten een vlees of vis als suggestie vermeld. Daarmee wordt de keuze voor minder vlees en meer groenten op tafel voor iedereen makkelijker.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in