Victoria Beckham is ook maar een mens. De 43-jarige topdesigner, die voor haar werk de hele wereld over reist, heeft verdriet: oudste zoon Brooklyn gaat op kamers.

Brooklyn Beckham (18) is vertrokken naar New York waar hij – hoe kan het ook anders met zo’n moeder – aan de Parsons School of Design gaat studeren. Haar eerste kind is uitgevlogen en Victoria heeft het er heel moeilijk mee, vertelde ze op make-upkanaal Pixie Woo (waar ze overigens zat om te praten over haar samenwerking met Estee Lauder). “Ik huil nog steeds. Brooklyn is verhuisd naar New York, hij is achttien en ik kan niet stoppen met huilen. Ik mis hem zo verschrikkelijk.”

De voormalige Spice Girl en haar voormalige voetbalman David hebben nog drie kinderen – Romeo (15), Cruz (12) en Harper (6) – dus het duurt nog wel even voor ze echt met z’n tweetjes op de bank zitten. Maar toch. Die eerste… Hoe gaat ze deze periode doorkomen? “Facetimen. Dat werkt sowieso altijd. Als ik ergens in mijn razenddrukke schema even met David en de kinderen kan facetimen, ontspan ik weer helemaal.”


 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV