Het is de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel, doe je mee?

Van 7 tot en met 13 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Ter inspiratie vind je deze week op Nouveau.nl elke dag een of meerdere recepten zonder die twee ingrediënten, om aan te tonen dat je ook zo superlekker kunt eten. Zoals deze...

Kapsalon met jackfruit stukjes en groentefriet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 zoete aardappelen, geschild en in dunne reepjes
  • 2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature Vegetarische Jackfruit reepjes
  • 2 pastinaken, geschild en in dunne reepjes
  • 2 avocado’s, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 15 g peterselie, grof gehakt
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Article continues after the ad
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Doe de zoete aardappel en pastinaak in een mengkom. Meng het met de bloem, paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Besprenkel de groentefriet met olijfolie en bak 35-40 min in de oven. Schep halverwege de kooktijd een keer om.
  3. Meng voor de limoenmayonaise de mayonaise met de sap en rasp van een halve limoen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Snijd de overgebleven limoenhelft in partjes en zet apart.
  4. Verwarm olijfolie in een koekenpan op hoge temperatuur. Bak de Rootzz of Nature Vegetarische jackfruit reepjes 4-5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Doe de groentefriet in een grote ovenschaal of serveerschaal en verdeel hier de jackfruit reepjes overheen. Garneer de kapsalon met avocadoblokjes, rode ui, limoenmayonaise en de grof gehakte peterselie. Serveer met een limoenpartje.

Vooruit, we doen nóg een lekker vegan recept!

Indiase Tandoori bowl met bloemkool, linzen en appel

Op zoek naar een verrassende familiemaaltijd? Deze Indiase Tandoori is mild gekruid en dus zeer geschikt voor het hele gezin. Lekker met naanbrood en verse spinazie.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 verpakking Basis voor Indiase Tandoori vegetarisch
  • 600 g bloemkoolroosjes
  • 300 g (basmati) rijst
  • 200 g linzen, gekookt
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 15 g koriander, grof gehakt
  • 250 ml Griekse Yoghurt 0% vet
  • 100 ml water
  • 2 naanbroden, gehalveerd
  • 400 g verse spinazie, grofgesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven, kook daarnaast de bloemkoolroosjes in een aparte pan gaar.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool kort mee. Voeg de linzen toe.
  3. Voeg 100 ml water en Honig basis voor Indiase Tandoori toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden appel en de spinazie toe
  4. Zet het vuur uit en roer direct de Griekse yoghurt erdoor. Serveer de saus over de rijst en besprenkel met de cashewnoten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in