Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Truffel is het nieuwe karamel-zeezout

Minder is meer, écht. De karamel-zeezouthype is inmiddels wel over haar hoogtepunt heen. De combinatie is nog altijd lekker in chocolade en koekjes, maar op het moment dat er worst en makreel met karamel-zeezout opdoken, was duidelijk dat ergens een marketingmens aan het doordraaien was. Het gat ...

Truffel is het nieuwe karamel-zeezout

Minder is meer, écht.

De karamel-zeezouthype is inmiddels wel over haar hoogtepunt heen. De combinatie is nog altijd lekker in chocolade en koekjes, maar op het moment dat er worst en makreel met karamel-zeezout opdoken, was duidelijk dat ergens een marketingmens aan het doordraaien was.

Het gat dat zoet en zout achterlaat, wordt deze zomer gevuld met umami, de smaaktoon van aardse, geurige truffel. In de ketchup, over de pasta, in de mosterd en mayonaise, kreeft, hummus, pizza, in ijs, in chips, in honing, in smeersels voor op crackers – het duikt opeens overal op. Je moet ervan houden: het is een decadent ingrediënt, dat best kan tegenvallen omdat het zo overheersend is in smaak.

Nu val je als vrouw van de wereld natuurlijk niet zomaar voor all things truffel. Als er op een product 'truffelsmaak' staat, dan kun je ervanuit gaan dat de smaak is nagemaakt in een laboratorium. Kan best lekker zijn, maar je telt er natuurlijk geen godsvermogen voor neer. Truffelolie met echte truffel is weer wel de moeite waard om wat meer voor te betalen: de olie neemt de smaak prima op.

3 truffeltips

  • Verse truffel komt het best tot zijn recht over een warm gerecht, zodat alle geur- en smaakstoffen los komen.
  • Hou het simpel, truffel is een prima donna die niet aan teamwork doet. Combineer truffel daarom niet met veel andere smaken, niets wordt er lekkerder door, de truffel al helemaal niet. Pasta, een beetje boter en truffel – meer moet het niet zijn.
  • De smaak is zeer aanwezig, minder is in dit geval echt meer, wil je dagenlang niets anders proeven.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in