Zo dek jij de mooiste tafel ooit.

Voorlopig staan onze eettafels er dinertechnisch wat leeg bij. Maar dat maakt het juist een uitgelezen moment om aan de slag te gaan met de betere tablescaping: leren hoe je een tafel écht mooi opmaakt dus. Voor als het straks wél weer mag.

Article continues after the ad

Het is op Instagram een regelrechte trend (en zeer rustgevend aan het oog), zozeer dat veel luxe woonmerken nu ook al met sets komen die je het tablescapen makkelijk maken. We steken kennelijk meer dan ooit tijd en geld in onze eettafel. 

Wil jij dat nu ook, dan kun je vast aan de slag met onderstaande stappenplan. En geen zorgen als het niet direct lukt: tegen de tijd dat je de tafel weer vol hebt zitten, ben je een volleerd scaper.

Stap 1: Kies een thema

Begin met de kleuren die je wilt gebruiken en de sfeer die je wilt uitstralen: Casual? Tropisch? Groene weelde?

Stap 2: Verzamel de ingrediënten

Om te beginnen een tafelkleed of -loper, een eyecatcher zoals een boeket, plant of sculptuur, borden, glazen, servetten en bestek. En kaarsen natuurlijk, veel kaarsen. En andere gezellige decoraties.

Stap 3: Tijd voor de basis

Leg je kleed neer zoals jij dat mooi vind (dat kan ook schuin zijn, of een beetje golvend). Zet daar je eyecatcher op en verdeel de eerste kaarsen over de tafel. Zorg ook voor wat verschillende texturen: een houten kandelaar, een glazen vaas, een rieten broodmand. Planten maken het ook altijd extra levendig aan tafel.

Stap 4: En nu de place setting

Als je tevreden bent over het focal point van je tafel ga je pas bezig met de place settings: borden, bestek, glazen, servetten. Allemaal passend bij hoe casual (of juist niet) het diner moet zijn. Rijen bestek voor een gezellige lunch met vrienden hoeft natuurlijk écht niet.

En daarna: genieten maar. En Instagrammen, dat ook natuurlijk.

Beeld: Instagram, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in