Niet één cocktail shaken, maar gelijk voor de hele avond.

Het is een ideale aanpak als je veel mensen verwacht, maar dat is deze decembermaand natuurlijk sowieso niet de bedoeling. Toch is de punch helemaal dé drankentrend van winter 2020. Met reden: je maakt snel en gemakkelijk drankjes voor je hele gezelschap slash voor de hele avond. Het staat feestelijk. En het is nog hartstikke lekker ook.

Article continues after the ad

In de negentiende eeuw was punch al eens heel populair tijdens de feestdagen en oud en nieuw, compleet met (liefst kitcherige) bowl en fijne kopjes. Leuk om even uit het stof te halen in deze tijden.

En zo'n recept kun je natuurlijk makkelijk maken voor vier personen, of however many mensen we dit jaar aan de kerstdis hebben zitten thuis. Extra tip: meenemen kan natuurlijk ook, mocht je het elders vieren.

Wij zetten alvast drie van onze favoriete recepten voor je op een rijtje.

BRAMBLE TEA

35 cl Bombay Bramble gin
35 cl thee van rode vruchten
70 cl appel-kersensap
70 cl ginger ale
Basilicumblaadjes
Blauwe bessen
Aardbeien

Meng Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een pot of kom. Vul een punch bowl met ijsblokjes en het fruit (in schijfjes of blokjes). Voeg vervolgens de drankenmix toe, enkele blaadjes basilicum en roer voorzichtig om.

 

GLÜHBRANTE (alcoholvrij)

3 kruidnagels
3 steranijsjes
3 kaneelstokjes
75 cl rode druivensap
75 cl Martini Non-Alcoholic Vibrante

Doe alle ingrediënten in een pan en laat 45 minuten op het vuur sudderen. Giet over in een theepot en serveer.

 

PORT ROYAL PUNCH

70 cl Bacardi Spiced Rum
70 cl ananassap
70 cl mangosap
35 cl limonade 
10 cl grenadine
Sinaasappelschijfjes
Muntblaadjes

Meng Bacardi Spiced, ananassap, mangosap, limonade en grenadine in een met ijs gevulde karaf. Voeg de schijfjes sinaasappel en muntblaadjes toe en roer voorzichtig even om.

Beeld: Bobbery

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in