Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Transparante designtoiletten voor de hoge nood

Durf jij je behoefte te doen in een glazen huisje? Wat betreft de aanwezigheid van openbare toiletten is Nederland nog een ontwikkelingsland. En dat terwijl het ook anders kan. In Tokio laat de gemeente fraaie transparante hokjes plaatsen, met alles erop en eraan om even te doen wat mensen nu een...

Transparante designtoiletten voor de hoge nood

Durf jij je behoefte te doen in een glazen huisje?

Wat betreft de aanwezigheid van openbare toiletten is Nederland nog een ontwikkelingsland. En dat terwijl het ook anders kan. In Tokio laat de gemeente fraaie transparante hokjes plaatsen, met alles erop en eraan om even te doen wat mensen nu eenmaal op wc's doen.

Pritzker Prize winnaar Shigeru Ban is het brein achter de glazen huisjes waarvan het glas ondoorzichtig wordt zodra de gebruiker de deur binnen achter zich op slot draait, dus de privacy is gegarandeerd en wie óók een plasje wil plegen, ziet zo meteen dat het toilet bezet is.

De toiletten maken deel uit van een project van de Nippon Foundation dat zich inzet voor meer inclusiviteit en diversiteit, in dit geval in de vorm van wc's voor iedereen.

Ze zouden in Nederland zeker niet misstaan (en zeer welkom zijn!), maar dan moet er vermoedelijk wel een hufterproof versie van worden gemaakt.  

Foto's (c) Nippon Foundation 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in