Het thuiskantoor van model Kim Feenstra (c) WestwingNow
Het thuiskantoor van model Kim Feenstra (c) WestwingNow

En het fijne is: alles is online te bestellen.

Wie voorlopig (meer) thuiswerkt, zal behoefte hebben aan een prettige werkplek. Goed zitten is daarbij een voorwaarde: ga niet met je laptop op de bank, maar zorg voor een plek aan een bureau of tafel. Liefst op een plek waar je niet gestoord kunt worden: misschien dat je met je partner 'diensten' kunt draaien als je in de tussentijd ook nog op kinderen moet passen?

(c) iUrbo

Article continues after the ad

Om je lichaam niet onnodig te belasten, is het de moeite waard om te investeren in een standaard zodat het scherm op de goede hoogte hangt en een extra toetsenbord en muis – een touchpad is niet geschikt om lang achtereen mee te werken.

Een goede stoel die je kunt verstellen is ook een must. Gruwel je van de standaard kantoorstoelen, er is er ook eentje die is bekleed met groen fluweel, van Bigso Box of Sweden...

...en voor de liefhebbers van actief zitten is er ook een zitbal in vilt en eentje in fluweel.

Wat betreft je omgeving: je zou denken dat je het productiefst bent in een kale ruimte, omdat er geen afleiding is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een aangeklede werkomgeving beter is voor de concentratie. We hebben wat fijne spulletjes geselecteerd om je werkplek wat mooier te maken.

Documentenbakjes van Bigso Box om een beetje overzicht te houden...

...een handig wandrek om meer ruimte op je bureau te houden...

...mooie Mosaic dozen van Nordal omdat je nu eindelijk tijd hebt om op te ruimen...

...een bureau-organizer zodat er niet van alles rondslingert...

...vrolijke paperclips om de boel bij elkaar te houden...

...en de mooiste plakbandhouder óóit.  

Zorg verder dat er een paar planten staan. Mensen die werken in een ruimte met planten kunnen zich aanzienlijk beter concentreren dan mensen die geen groen om zich heen hebben.

Laatste tip: zorg voor een afbeelding uit de natuur waar je blik naar kan afdwalen, zeker als je vanaf je werkplek niet direct uitzicht hebt op bijvoorbeeld een tuin of plantsoen. Natuurbeelden hebben een positieve invloed op je geheugen en cognitieve functies en verminderen ook nog eens stress. En daarvan hebben we momenteel al genoeg, tenslotte. Aan de slag!

Het home decor in dit artikel is van WestwingNow

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in