Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Actrice, presentatrice en journalist Tatum Dagelet vertelt.

Tatum: "De coronacrisis grijpt me erg aan. In eerste instantie verkrampte ik en liep als een zombie op straat. Dan kwam ik een bekende tegen en barstte zo ongeveer in huilen uit. Waar gaat het heen met de wereld?

Er kwam ook maar weinig uit mijn handen. Ik kreeg mijn werk niet af, kon niets bedenken. Inmiddels ben ik iets rustiger en heb ik mezelf herpakt. Ik heb een vast sportuurtje, met dank aan mijn zus die sportdocente is. Elke dag sporten we om 13.00 uur bij haar in de tuin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De afgelopen weken zag ik op social media allerlei filmpjes voorbijkomen, hoe mensen op een creatieve en behulpzame manier deze periode doorkomen. Tot mijn frustratie kon ik daar niks aan bijdragen. Verkrampt zat ik thuis, me zorgen te maken over wat er momenteel allemaal gaande is: mijn gedachten gaan uit naar degenen die vechten voor hun leven, de ouderen die lijden aan het eenzaamheidsvirus, de mensen die in deze periode een naaste verliezen en geen volwaardig afscheid kunnen nemen, de mensen die sterven in eenzaamheid…Ik wens iedereen alle kracht toe in deze bizarre tijd. En vergeet niet - als je dan toch de straat op moet voor een frisse neus of een boodschap - elkaar een begripvolle en vriendelijke blik toe te werpen, wanneer je met een boog om elkaar heenloopt. Dat doet mensen goed. #BlijfThuis #corona #ouderen #bijdrageleveren

Een bericht gedeeld door ᴛᴀᴛᴜᴍ ᴅᴀɢᴇʟᴇᴛ (@tatumdagelet) op

Wat ook helend werkt, is schoonmaken. Niet alleen in deze coronatijden, maar poetsen helpt mij bij alle narigheid of zorgen in het algemeen. Schoonmaken is mijn yoga. Kastjes leegmaken, spullen wegdoen en dan lekker soppen. Met de radio lekker hard aan. Ik ga als een mevrouw Helderder door het het huis. Heerlijk.”

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!