Je kerstdiner of luxe brunch is pas compleet met de mooiste Christmas crackers. En die maak je heel gemakkelijk zelf.

Wij houden van deze Engelse traditie: een kerstdiner knallend afsluitend met een Christmas cracker. Leg de crackers alvast op de borden als je de tafel dekt, dat staat nog feestelijker.

Lees ook: Zo gedaan: een elegante kerstboom in 6 stappen

Kies maar: bescheiden of XL?
Je bent natuurlijk helemaal origineel én een stuk persoonlijker als je ze zelf maakt. Dit heb je nodig: luxe (kerst)pakpapier, wc-rolletjes of een keukenrol (voor een xl-variant), schaar, lint en trektouwtjes.

De trektouwtjes zoals deze of deze maken je knalbonbon af en je koopt ze gewoon bij een online feestwinkel. Dit 'kindervuurwerk' geeft een leuke knal, maar is volkomen veilig.

Zo maak je ze
1. Knip de wc-rolletjes of rol van keukenpapier doormidden en vul de rolletjes met een klein cadeautje, confetti, een bonbon of een papiertje met lieve woorden, een raadsel of limerick (very British) erop.
2. Wil je er een knallende Christmas cracker van maken, leg er dan ook een knalrotje in en zorg dat de draadjes van het knalrotje er aan beide kanten van wc-rolletje weer uitkomen.
3. Wikkel de wc-rolletjes in het inpakpapier en zorg dat de twee draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen.
4. Bind de uiteinden samen met het lint en decoreer de cracker met leuke kerstversiering.
5. Trek om de cracker te openen aan beide uiteinden.

Je kunt ze ook nog een naamkaartje geven.

PS.: Not done in een cracker: dure cadeaus. Je kunt er, à la de Engelsen, wel een papieren kroon in doen zoals deze gouden exemplaren. Ook altijd een feest voor kinderen. 

Alison Cork maakt weer een andere, maar net zo gemakkelijke variant, die er ook zeer professioneel uitziet: 

Bron: Leukedingendoen.nl, e.a.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!