Wat kost dat nog, zo'n opzetbad? 

Stel je even een Nederlandse zomer voor. Hoge luchtvochtigheid, plaknachten, te warm om echt iets te doen. Voor het strand moet je deze zomer vermoedelijk reserveren, de recreatieplas in de buurt is al even druk #coronarisico.

Dan wordt het idee van een eigen zwembad in de tuin toch wel erg aantrekkelijk, nietwaar? En dan niet zo'n opblaasbadje dat je als volwassenen uitsluitend als voetenbad kunt gebruiken, maar een zwembad waar je languit in kunt liggen en als volwassene een paar slagen kunt maken.

Article continues after the ad

De happy few laat zoiets ingraven, maar tegenwoordig kun je ook bovengronds iets verkoelend neerzetten in je tuin: een opzetzwembad. Je hebt ze rond met een opblaasbare rand (het Easyset model) en rechthoekig, ovaal en rond met minimaal drie lagen en een stalen frame. De ronde ogen leuker, die met een stalen frame gaan langer mee – your call.

Zo'n zwembad is niet geschikt voor heel sportieve activiteiten, maar je kunt er wel lekker in zitten en ruim in bewegen om af te koelen. Het formaat gaat van een doorsnee van 3 meter tot een meter of zeven en ze zijn gemiddeld tussen de 70 en 100 cm diep.

Een opzetzwembad kost tussen de 100 en 1000 euro; voor 250-500 euro heb je al een prima bak water in de tuin staan. Er een bijbehorend trapje bijnemen spaart in de praktijk het frame.

Om er lang plezier van te hebben, leg je er een superdik grondzeil onder om de bodem zoveel mogelijk te sparen. Een afdekzeil voorkomt dat je 's ochtends eerst bladeren moet wegvissen. En investeer in een filterpomp en chloortabletten voor waterfiltering en waterzuivering, zodat je maanden met hetzelfde water kunt doen. Parasol erboven, mocktail in je hand - wordt het tóch nog een leuke zomer.  

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in