Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Slow Dance, kunst om uren naar te kijken

Kijk maar, je ziet niet wat je ziet. Het is gezichtsbedrog met een zeker lavalampgehalte, maar toch fascinerend: het kunstwerk Slow Dance van Jeff Lieberman, dat objecten in slowmotion laat bewegen. In werkelijkheid staan ze stil en zijn het LED-lichtjes die zijn verborgen in de lijst en een flui...

Slow Dance, kunst om uren naar te kijken

Kijk maar, je ziet niet wat je ziet.

Het is gezichtsbedrog met een zeker lavalampgehalte, maar toch fascinerend: het kunstwerk Slow Dance van Jeff Lieberman, dat objecten in slowmotion laat bewegen. In werkelijkheid staan ze stil en zijn het LED-lichtjes die zijn verborgen in de lijst en een fluisterstil electromagnetisch motortje dat het voorwerp laat vibreren.

De hersenen registreren dit als een slowmotion-beweging die er in werkelijkheid niet is. "Het is onthutsend om iets te zien dat echt voor je staat, maar niet te rijmen valt met je mentale model van realiteit," zegt Lieberman. "Als volwassene raak je een beetje afgestompt als het om mysterie gaat, dit is iets om je over te blijven verwonderen."

Slow Dance kost 349 dollar op wondermachines.com.

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!