Wordt het een frozen margarita of rode wijn-ijs?

Heb je in je tuin nog een stuk ongerepte sneeuw (haal voor alle zekerheid het bovenste laagje even weg), dan kun je daar een lekker glaasje van maken.

Article continues after the ad

Voor een Frozen Margarita (2 glazen) meng je het sap van 1 limoen met 90 ml tequila en 15 ml Triple Sec. Glasrand even vochtig maken met een restje limoen en in zout dippen. Sneeuw mengen met de drank en lekker weglepelen.

Voor een Frozen Strawberry Daiquiri meng je in de blender 50 ml rum, 25 ml limoensap, 25 ml suikerwater (2 delen suiker op 1 deel water) en een handje schoongemaakte aardbeien (vers of diepvries). Schone sneeuw erdoor scheppen, mjum. Ook lekker met mango! 

Iets meer werk, maar wel weer eens iets anders: rode wijn-ijs: meng in de blender 2 handjes rood en/of blauw fruit (vers of diepvries) met 2 el suiker, 1 el balsamico, een scheutje vanille-essence, een snuifje gemberpoeder, een glas rode wijn en een snufje zout. Proef even of het naar je zin is: soms moet er nog wat suiker bij, soms vraagt het om ook nog een snufje kaneel. Helemaal glad blenden en mengen met verse sneeuw.  

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in