De studio aan het Leidseplein is ontruimd.

De uitzending van RTL Boulevard is vanavond niet doorgegaan vanwege een ernstige bedreiging, meldt RTL Nieuws. De studio van het programma aan het Leidseplein is ontruimd.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd dinsdag kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. De Vries was een van de gasten in het programma.

'Het gaat om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad'

Een woordvoerder van RTL Nederland kan in gesprek met NU.nl niet vertellen wie te gast zou zijn in de zaterdaguitzending van RTL Boulevard. Ook kan hij niet vertellen of de medewerkers van het programma na de ontruiming op een centrale locatie zijn opgevangen. RTL Nieuws meldt op basis van bronnen dat het gaat om "een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad."

Article continues after the ad

'Veiligheid staat boven alles'

"We hebben informatie gekregen van de Driehoek van Amsterdam", laat RTL Nederland weten. "Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles."

Vanavond zendt RTL 4 in plaats van de reguliere uitzending van RTL Boulevard een herhaling uit van de uitzending van afgelopen woensdag. Daarin werd een ode gebracht aan Peter R. de Vries.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam kan niet zeggen wat voor informatie over de dreiging is binnengekomen. De politie van Amsterdam laat weten dat er "zichtbare en onzichtbare maatregelen" worden genomen bij de RTL Boulevard-studio.

Foto (c) RTL 4

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in