Toen ik je zag… was het of ik eindelijk thuiskwam. Wat is nou dat ene bepalende moment waarop je weet: met jou wil ik mijn leven delen? En wat is na jaren van samenzijn de kracht van een relatie? We vroegen het aan musicalacteur René van Kooten en danseres/choreografe Tanya van der Kooij. Zij vinden elkaars ‘anders zijn’ heel stimulerend.

René – de liefde voor Tanya
‘In mei 2004 was ik in een Amsterdams studiocomplex aan het repeteren voor Musicals in Ahoy. Op een dag liep ik daar op de gang een groep danseressen tegemoet en keek ik ineens recht in twee heel grote, mooie, vrolijke, donkere ogen. Zozo! dacht ik, en toen ik even later omkeek, dacht ik weer: zozo! Vlak daarna zat ik met een paar collega’s in het repetitielokaal te wachten tot ik op moest, terwijl die danseressen aan het repeteren waren. Op dat moment had ik alleen nog maar oog voor Tanya. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik in die tijd wel vaker dames leuk vond, maar achteraf denk ik dat ik meteen verliefd was op Tanya. Ik kwam met kulsmoezen haar kleedkamer binnen­lopen en zij liet duidelijk merken dat ze me doorhad. Helaas kreeg ik na de eerste try-out een zware bronchitis, dus ten tijde van de opvoeringen lag ik in bed. 
Op de laatste dag ging ik naar Ahoy om nog wat spullen op te halen. Toen zag ik Tanya weer. Ze stond in het trappenhuis te ­bellen. Ik dacht: als ik nu niets doe, zie ik je nooit meer, dus ik vroeg, weer met een of andere zwakke smoes, om haar telefoonnummer. Dat gaf ze, en niet veel later gingen we samen koffie­drinken. Heel braaf eigenlijk. Een complicerende factor was dat we allebei nog in een relatie zaten, al stelde die in beide gevallen niet zo veel meer voor. Tanya wist van mijn losse flodders, dus ze keek de kat uit de boom. Op een gegeven moment was daar toch die eerste zoen, waarna we allebei zeiden: “Nee, dit moeten we niet doen.” Maar na een tijdje spraken we toch weer af. Tanja verbrak haar relatie al vrij snel en ik stopte met de mijne, maar toch ook weer niet helemaal, en met de andere dames evenmin. Zo bleven we maandenlang knipperlichten, tot Tanya in juni 2005 zei dat ze er op die manier geen zin meer in had. Als een haas heb ik toen in twee weken tijd alle losse eindjes afgehecht. Het was mijn puberteit, denk ik altijd. Die had ik daarvóór nooit gehad.’

Lees het volledige interview in Nouveau 11-2017, ligt nu in de winkel.

Over René en Tanya

René van Kooten (44) gaat vanaf september drie maanden op tournee met de musical Sweeney Todd. Tanya van der Kooij (34) is docent bij het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Binnen haar eigen productiehuis The Dancing Camera ontwikkelde ze de voorstelling #Share, over delen in het digitale tijdperk.

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.