Infinity London
Infinity London

Als dit ontwerp niet in een James Bond-film terecht komt…

Als alles volgens schema verloopt, kun je vanaf volgend jaar vanuit de lucht een zwembad als een saffier zien schitteren, hoog boven Londen. Tweehonderd meter, om precies te zijn. En Infinity London wordt meteen het eerste gebouw ter wereld dat een infinity pool met 360 graden uitzicht biedt.

Het wordt geen plek voor mensen met water- of hoogtevrees en ook in en uit het bad komen is een dingetje. Wie wil zwemmen stapt onder het zwembad in een ronde lift die werkt als de drukkamer in een duikboot en in het zwembad open gaat. Wie klaar is met zwemmen stapt weer in de lift, bij het naar beneden gaan wordt het water terug in de tanks van het zwembad gepompt. Het water wordt verwarmd met de warmte die de airco van het gebouw afgeeft en een 'anemometer' meet de windsnelheid om te voorkomen dat een storm het water op straat blaast.

Article continues after the ad

De vloer van het zwembad, waarin 600.000 liter water komt, wordt gemaakt van doorzichtig acryl, zodat je er van onderen af doorheen kunt kijken. 's Avonds wordt het zwembad verlicht, zodat het 'als een blauwe edelsteen bovenop het gebouw zal fonkelen'. De aanleg van het zwembad kost zo'n 10 miljoen pond en het moet de kroon op het bijbehorende Infinity Hotel – 55 verdiepingen - worden.  

Hoewel Infinity London het eerste 360 graden zwembad op grote hoogte wordt, kan er ook elders al hoog in de lucht worden gezwommen. Zo heeft het Marina Bay Sands hotel in Singapore een infinity pool op de 57ste verdieping dat over de lengte van drie torens loopt.

En het zwembad van de Market Square Tower in Houston hangt een stuk buiten de 42ste verdieping, om baantjes trekken wat spannender te maken.

Foto's © Infinity Londen, Marina Bay Sands en Market Square Tower

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in