Het eiland laat zich van een heel andere kant zien.

Geen danceparty's. Geen schuimfestijnen. Geen hossende millennials. Geen drukke toestanden rond superclubs. En geen Paris Hilton te bekennen. Staat Ibiza in de zomer normaal gesproken bekend als Hedonisme CS, dit jaar is het een ideale bestemming voor wie al het moois op het eiland eens wil ontdekken zonder de gebruikelijke gekte.

Het is om te beginnen een mooi eiland, met veel rustige baaien, die vrij goed te bereiken zijn als je eigen vervoer huurt. Je kunt er lekker eten en de kunstenaarsscène is er nog alive and kicking. De galeries zijn open, net als de bekende bohomarkten en restaurants, uiteraard wel allemaal binnen de ter plekke geldende coronaregels die vooral neerkomen op afstand houden.

Article continues after the ad

Ze luiden op dit moment als volgt: de restaurants openen op 75% van hun capaciteit, zelfbediening en buffetten zul je er deze zomer niet vinden, alles gaat via veilige bediening. Winkels mogen open op 50% van hun capaciteit, voor hotels geldt in de lounge, zalen en rond het zwembad een maximum van 60% van de capaciteit. Voor de stranden geldt dat ieder persoon ervoor moet zorgen vier vierkante meter voor zichzelf te hebben.

Zijn de feesten er dan helemaal opgedroogd? Nee, zalen waar niet meer dan 300 mensen in kunnen mogen open, op één derde van de capaciteit en om te voorkomen dat er gedromd wordt op de dansvloer worden overal tafels en stoelen neergezet: zitten is verplicht. Niet echt aanlokkelijk voor de gemiddelde feestganger, maar als je het Witte Eiland in alle rust wilt beleven, biedt deze zomer daarvoor een unieke kans.

Foto's (c) Pixabay, iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in