Mijmeren in de stijl van Elizabeth Bennet.

Goodnestone Park in Kent bij Canterbury was een favoriete plek van schrijfster Jane Austen om te logeren. Ze leerde het landgoed kennen toen haar broer Edward in Rowling House, een huis op het terrein, ging wonen na zijn huwelijk met Elizabeth Bridges, lid van de familie die het landgoed bezit.

Goodnestone Park is eigendom van Julian, 22nd Lord FitzWalter, het is in 1704 gebouwd door zijn voorouders in Queen Anne stijl. De Austens werden regelmatig in het grote huis uitgenodigd door de familie die op Goodnestone Park woonde, Jane deed er naar verluidt veel inspiratie op voor al haar romans, maar toch vooral voor Pride and Prejudice.

Article continues after the ad

"We were at a ball on Saturday," schreef ze in een brief. "We dined at Goodnestone, and in the evening danced two country dances and the Boulangeries. I opened the ball with Edward Bridges; we sat there and walked home at night under the shade of two umbrellas."

Tegenwoordig is Goodnestone Park te huur...

...het telt 12 slaapkamers, baden op pootjes...

...een moderne keuken...

...en rondom een enorme, erg mooie tuin. Het ligt op een half uur rijden van de kust en twee uur rijden van Londen.

Foto's (c) Goodnestone Park, Wikimedia

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in