Al het uitzicht, nul zweetdruppeltjes.

Snak je naar een Italiaans meer, maar ga je deze zomer niet die kant op? Geen probleem. Wij hebben het mooiste uitzicht op het Gardameer én Riva del Garda voor je. En dat is direct inspiratiemateriaal voor een trip die kant op, ergens in de toekomst.

Article continues after the ad

Het is welbekend dat je vanaf de omliggende bergen een prachtig uitzicht hebt over het meer en de stad. Maar dat was tot voor kort wél voorbehouden aan hen die zin hadden in een steile klim van ongeveer een half uur. En dat bij Italiaanse temperaturen. Goed nieuws voor wie zich op vakantie liever niet in het zweet werkt: dat kan nu ook anders.

Er is nu namelijk ook een panoramische lift naar de top. Volledig van glas. Waardoor je in twee minuten vanuit het historische centrum van Riva del Garda naar het Venetiaanse Bastion aan de top zoeft. Daar kan je natuurlijk zomaar óók het zweet van uitbreken. Maar dat is toch anders.

Ook 's avonds kun je nog gewoon naar boven

Boven aangekomen geniet je van een drankje in de bar, een maaltje in het restaurant (lunchen met dit uitzicht klinkt ons als een Italiaans deuntje in de oren) en maak je natuurlijk de allermooiste Dolce Vita-foto's. En ach, als je thuis níet wilt vertellen dat je de lift hebt gepakt, doe je het toch gewoon lekker niet?

Beeld: Interface Tourism

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in